Zářivky, žárovky

Informace

Výrobci

Nejprodávanější produkty

Prohlédnuté produkty

Lucky Reptile Compact UV Sun 20W Zobrazit větší

Lucky Reptile Compact UV Sun 20W

PD-FP-63507

Nový produkt

Kompaktní zdroj osvětlení, vhodný zejména pro kombinaci s LR Compact UV Sun.

Více informací

Do 5 dnů

736 Kč s DPH

Více informací

K dispozici jsou dvě verze, 11W a 20W. Tyto verze jsou nástupci předchozí řady kompaktů od Lucky Reptile, které byly vyráběny v 15W a 23W provedení. Účinnost žárovek byla zachována, snížila se pouze spotřeba energie, nutná k jejich provozu.

Lucky Reptile vyrábí své kompakty přímo v Německu, akreditovanou továrnou, která může garantovat parametry. Nemůže se tedy stát, že budete zklamáni, což se často stává při používání konkurenčních výrobků, které jsou vyráběny v Číně.

Při výrobě je kladena velká důležitost přirozenému světelnému spektru, které tyto kompakty vyzařují, nikoliv neúměrně vysokému obsahu UVB záření, které může chovaná zvířata poškodit. Doporučujeme instalovat kompaktní žárovky do reflektorů LR Thermo Socket plus Reflector. Správný reflektor totiž odrazí o 200% více světla požadovaným směrem. Pokud použijeme nekvalitní nebo žádný reflektor, toto světlo je pak ztraceno v prostoru a nevyužito.

Oba modely, jak 20W, tak i 11W vydávají stejné množství UVB záření. 11W provedení kompaktu je však kratší, hodí se tedy zvláště do nižších terárií a značně také šetří energii. Jediný rozdíl je ve vzdálenosti, do jaké je vyzařované UVB efektivní. Delší provedení, tedy 20W, efektivně vyzařuje UVB v úhlu 82° a ve vzdálenosti 30 cm od tělesa je intenzita 20 mikroW/cm2. Kratší provedení, tedy 11W, efektivně vyzařuje UVB v úhlu 68°, ve vzdálenosti 30 cm od tělesa je intenzita 16 mikroW/cm2 (údaje naměřeny v reflektoru Thermo Socket plus Reflector).

Compact UV Sun téměř netopí a vzhledem k tomu, že se jedná o zdroj UVB, je vhodné jej doplnit žárovkou s plnou barvou světla. Doporučujeme tedy zejména LR Daylight Sun Compact nebo LR Halogen Sun.

 

Follow us on Facebook