Krmiva a vitaminy pro hlodavce

Hlavní složku potravy hlodavců by mělo tvořit seno. Seno obsahuje potřebnou vlákninu a jeho přežvykování obrušuje stoličky hlodavců. Seno by mělo být u některých hlodavců – např. morče, králík, neustále k dispozici. Seno můžeme zakoupit i lisované v granulích a dávat ho spolu s klasickým senem. Hlodavcům můžeme také dopřát dobroty v podobě ovoce...

Hlavní složku potravy hlodavců by mělo tvořit seno. Seno obsahuje potřebnou vlákninu a jeho přežvykování obrušuje stoličky hlodavců. Seno by mělo být u některých hlodavců – např. morče, králík, neustále k dispozici. Seno můžeme zakoupit i lisované v granulích a dávat ho spolu s klasickým senem. Hlodavcům můžeme také dopřát dobroty v podobě ovoce a zeleniny.

Další možností krmení jsou krmné směsi pro hlodavce. Tyto směsi jsou složením rozděleny dle potřeby hlodavce. Je tedy důležité kupovat tu směs, která je určena přímo pro našeho malého kamaráda. Směsi mohou obsahovat vločky, lupínky, oříšky, sušené ovoce a různá semínka, např. kukuřice, slunečnice. Směsi mohou obsahovat i sušené bylinky, které jsou pro hlodavce vhodné nebo seno slisované do senných granulí.

Hlodavci mají rozdílné potřeby na přísun vitaminů. Proto se krmné směsi rozlišují složením dle druhu zvířete. Krmné směsi jsou kompletní vyvážené krmivo. Pro další přísun vitaminů můžeme podávat doplňkové krmivo nebo vitaminové směsi. Vitaminy pro hlodavce jsou buď ve formě prášku nebo kapiček, které jsou velmi dobře přijímány. Mohou doplňovat různé specifické vitaminy nebo celý komplex vitaminů, který můžeme dodávat preventivně. Dále můžeme hlodavcům podávat probiotické směsi, které pomáhají správnému trávení.

Levné krmivo pro malá zvířata

Krmivo pro malá zvířata je rozlišeno podle druhu zvířete. Každý hlodavec má totiž rozličné potřeby na krmivo a na vitaminy a složky potravy. Levné krmivo pro malá zvířata koupíme ve slevových akcích kamenných prodejen i internetových obchodů nebo ve výprodejích. Je třeba ale dbát na kvalitu krmiva a živit našeho malého kamaráda dle jeho potřeb. Kvalitnější krmiva mají menší krmnou dávku a na jejich nižším dávkování taky můžeme ušetřit.

Zobrazit

Krmiva a vitaminy pro hlodavce Počet produktů: 20

na stránku
Zobrazeno 13 – 20 z 20 položek
Zobrazeno 13 – 20 z 20 položek

Follow us on Facebook