Psi

Informace

Výrobci

Nejprodávanější produkty

Prohlédnuté produkty

Roboran Chondro 7 pro psy 60tbl Zobrazit větší

Roboran Chondro 7 pro psy 60tbl

SM-ZB002512

Nový produkt

Skladem

514 Kč s DPH

Více informací

Roboran Chondro 7 představuje vícestupňovou kloubní výživu nové generace. Přípravek slouží pro podporu a regeneraci kloubní chrupavky, k výživě kloubů a zlepšení jejich pohyblivosti. Má výrazný protizánětlivý účinek. Toto chondroprotektivum je vhodné pro všechny věkové i váhové kategorie psů. Vysoce účinná kombinace látek umožňuje účelné použití jako součást léčby pohybového aparátu i jako prevence u psů sportovních a pracovních. Hlavní účinné složky tvoří extrakt ze žraločí chrupavky, novozélandské zelené mušle, hyaluronát sodný, kolagen II typu, methylsulfonylmethan, extrakt z kurkumovníku a Boswelie serraty. Toto složení zajišťuje velmi účinnou kombinaci chondroitinsulfátu, glukosaminsulfátu, omega-3 mastných kyselin, hyaluronátu sodného a kolagenu jako hlavních stavebních složek pojivových tkání. Přítomnost methylsulfonylmethanu a polyfenolů z kurkumovníku zajišťuje protizánětlivý a antioxidační účinek. Doplnění selenu v organické vazbě, vitamínu C a E dává jistotu přítomnosti dostatečného množství těchto látek s významnou funkcí v metabolismu pojivové tkáně.

Účinky jednotlivých látek:

Glukosamin má specifickou afinitu k chrupavčité tkáni, kde je zdrojem pro syntézu proteoglykanů (stavebních složek chrupavky), inhibuje enzymy způsobující destrukci chrupavky, stimuluje chondrocyty.
Chondroitin sulfát je součástí kloubní chrupavky. Zpomaluje degenerativní změny chrupavky, zmírňuje bolesti a záněty kloubů a zlepšuje jejich pohyblivost.
MSM je látka rostlinného původu. Má prokázané analgetické a antiflogistické účinky. Stimuluje procesy hojení, má dobrý vliv na zmírňování projevů alergií
Kolagen podporuje zdraví kloubů - zabraňuje katabolickému rozkladu chrupavkové hmoty, zlepšuje výživu chrupavky, stimuluje regenerační a rekonstrukční procesy v kloubech a udržuje zdravou kolagenní matrici v koubech. je vhodným doplňkem pro obnovu kloubní chrupavky a zlepšení metabolizmu všech pojivých tkání.
Boswelia serrata je jedním z nejznámějších indických stromů. Její extrakt působí protizánětlivě, uvolňuje ranní ztuhlost kloubů, redukuje akutní pohybové obtíže.
Kurkumovník je asijská užitková rostlina z čeledi zázvorníkovitých. Má vynikající protizánětlivé účinky a je prokazatelným antioxidantem. Zklidňuje zánět a bolesti při revmatické artritidě.
Kyselina hyaluronová je přírodní polysacharid, složený z mnoha disacharidových jednotek. HA obsažená v kloubní tekutině má vysokou viskozitu, působí jako lubrikant. Tím zajišťuje vynikající kluzné vlastnosti chrupavčitých ploch v kloubu. Brání průniku patologických agens k buňkám. V průběhu zánětu pomáhá uvolňovat cytokininy, které příznivě regulují jeho průběh. Snižuje opotřebování kloubu při arthróze, působí proti degenerativním procesům v chrupavce, zrychluje regeneraci tkání a procesy hojení.

Kdy použít:

- při arthrózách, arthritidách a chronických kloubních potížích jiného původu
- při chronických bolestech svalů a kloubů
- u plemen, která často trpí onemocněními pohybového a vazivového aparátu
- po operačních zákrocích
- při hojení otevřených ran i po jiných úrazech
- při špatném stavu kůže a špatné kvalitě srsti a drápů
-u psů s nadváhou
-u sportovních a pracovních psů v tréninku, v závodní sezóně, v pracovním nasazení

Jak často a dlouho používat:

- je vhodné podávat minimálně po dobu dvou měsíců
- během přípravného a závodního období
- při těžkém poškození pohybového aparátu a u starých psů je vhodné podávat přípravky kontinuálně
- dvouměsíční kůru je vhodné opakovat 2x ročně

Obsah účinných látek v 1 tabletě: 
GLUKOSAMIN SULFÁT500 MG
CHONDROITIN SULFÁT400 MG
METYLSULFONYLMETAN200 MG
KOLAGEN II TYPU60 MG
KURKUMIN25 MG
KYSELINA HYALURONOVÁ20 MG
BOSWELIA SERRATA40 MG
VITAMIN C30 MG
VITAMIN E12,5 MG
ORGANICKÝ SELEN8,4 MG
AMINOKYSELINY(LYSIN,METHYONIN,THREONIN,ARGININ) 
VITAMÍNY SKUPINY B (B1, B2, B3, B6, B12) 
CHILIN, BIOTIN, NIACIN, PANTOTENÁT VÁPENATÝ 
KYSELINA LISTOVÁ 
VÁPNÍK, FOSFOR, SODÍK 
DALŠÍ MINERÁLNÍ LÁTKY A STOPOVÉ PRVKY 
(FE, ZN, CU, MN) 

Dávkování:

Hmotnost psaIniciační dávkaUdržovací dávka
1 -5 kg1 tableta1/2 tablety
5 -10 kg1,5 tablety1 tableta
10-25 kg2,5 tablety1,5 tablety
25-45 kg3,5 tablety2 tablety
45 a více kg5 tablet2-3 tablety

Balení: 60 tablet

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také:

Follow us on Facebook